Intern

Om oss

Regi er Studentersamfundet i Trondhjems lys- og scenetekniske gjeng. Vi kjører lys på alt av konserter, arrangement og teater i Samfundets lokaler. Regi er mellom 20-24 aktive som alle har funksjonærstatus på Samfundet. Vi drifter også Samfundets eget metallverksted.

Det tekniske

Regi drifter og vedlikeholder en park på nærmere 200 lyskastere, flere kilometer med scenetepper og kabler, velrenomerte lysbord, røykmaskiner, diskokuler og tekniske duppedingser. Ta en titt på _TechSpecs_ for en fullstendig oversikt over hva vi har på lager. Vi er stolte over å kunne levere produksjon og utstyr på et profesjonelt nivå til alt fra små teateroppsetninger til norges største artister. Utenom vår virksomhet på Samfundets scener, drifter vi også et metallverksted og en elekrolab. Her bygger og reparerer vi mye av vårt eget utstyr, men fikser også ting for de andre gjengene på huset. Verkstedene er primært til drift av Samfundet, men vi er også veldig glade i å mekke på våre egne hobbyprosjekter.

Det sosiale

Regi er en liten og sammensveiset gjeng, men en sterk kultur og et helt unikt sosialt miljø. Vi gir mye av oss selv, og får også mye tilbake igjen. Vi drar årlig på flere hytteturer og har mange tradisjonelle arrangementer, som temafester, ølsmaking og seminarer. Regi har et nært forhold til våre søstergjenger i Forsterkerkomiteen og Videokomiteen. Vi er glad i en god fest, og er ikke ukjent med å finne på litt ugang i helgene. Regi har også mange undergrupperinger, for blandt annet folk som liker å buldre, trene, spille squash, spille brettspill, programmere eller dra på toppturer. Er du med i Regi kan vi garantere en uforglemmelig studietid!

Det praktiske

For å opprettholde det nødvendige kompetansenivået i gjengen, har vi 3 års bindingstid for alle aktive. Regi er en gjeng med stor arbeidsbelastning og få aktive. Det er ikke uvanlig for oss å bruke 20-30 timer på Regi ukentlig i løpet av et semester. Alt arbeidet er selvfølgelig frivillig. Vi har et møte hver mandag der vi diskuterer smått og stort, med en påfølgende arbeidskveld. Hver regifant jobber typisk på 1-2 arrangementer utenom mandagsjobbingen, der brorparten skjer i helgene. Regi har vanligvis opptak på starten av høstsemesteret. Da ser vi etter nye hyggelige mennensker som har lyst til å bli med oss. Å blir med i Regi krever ingen forkunnskaper, og vi gir all nødvendig opplæring når man har blitt tatt opp.

UKA

Annenhver høst blir Regi tatt opp som gjeng i UKA. Da jobber vi litt ekstra for å kjøre lys på kulturprogrammet til festivalen. Vi er dypt involvert i UKErevyen og jobber tett med UKEfunkene i Kulisse for å designe og bygge scenografien til revyen.

Det historiske

Regi er en eldgammel gjeng og ble stiftet i 1929, da Studentersamfundet flyttet fra lokalet kalt Cirkus (som ligger omtrent der Prinsen Kino ligger nå) til Samfundet slik vi kjenner det i dag. Da fikk Storsalen et toppmoderne elektrisk lysanlegg, og Regi fikk ansvaret for å drifte og vedlikeholde anlegget. Gjennom årene har teknologien utviklet seg en del, men sjelen i Regi er den samme. Maskotten vår er katten Felix, som man kan finne igjen på våre nettsider, i våre lokaler og på arbeidsklærne våre. Legendene sier at Felix var den første tegneseriefiguren som fikk en lyspære over hodet når han fikk en god idé og er derfor en naturlig ikon for gjengen. Tiden i Regi setter spor i Regifanters liv, og vi får ofte besøk av gamle pangsjonister (les: tidligere aktive) som kommer innom for å skrøne og dele erfaringer fra da de var aktive. Ta en titt på _opptak_ om du kunne tenkt deg å bli med oss!

"Regi var det som betydde mest i studietida mi, der jeg har lært mest, hatt det mest gøy og utvikla meg. Og ikke minst, ekstrafamilien min som alltid var der"

"Regi har betydd tilhørighet, latter, varme og glede. Regi har minnet meg på at det finnes mer enn meg selv og innsiden av leiligheten, og at uansett hvor mørkt og grått det er ute så finnes det alltid et sted der det blinker farget lys fra taket. "